mammamage, magetrening

Mammamage

Lurer du på om du har delte magmuskler etter fødselen? Har du en mage som henger og kjennes ut som en deigklump? Føler du at du ikke har noe kontakt med, eller kontroll over magemusklene dine?

Hva er mammamage?

Under graviditeten tøyes magemusklene for å gjøre plass til den voksende babyen. En mammamage er en mage hvor de uttøyde musklene ikke har fått tilbake sin optimale funksjon, og som har dårlig samspill med de andre musklene i området som bekkenbunnsmuskulatur, ryggmuskler og diafragma. Det blir vanskelig å skape spenning i bolen for å kunne kople sammen høyre og venstre kroppshalvdel. Man kjenner seg svak i magen, det kan kjennes ut som om magen henger ut uten kontroll. Magen både kjennes og ser annerledes ut enn før graviditeten. Magen kan også kjennes øm når man tar på den, og hos noen buler det ut som en pyramide langs midten av magen når man bøyer seg bakover så.

En mammamage kan ha delte magemuskler, en såkalt diastase, men den behøver ikke ha det. Lav kontroll i magen kan føre til mange plager, på lik linje med lav kontroll i bekkebunnsmuskulaturen.

Delte magemuskler- rectus diastase

Under graviditeten deles de lange rette magemusklene for å gjøre plass til den voksende magen. I uke 35 av svangerskapet har alle gravide fått en delning, hos noen kommer det tidligere. Etter fødselen vokser som oftest disse sammen i løpet av 6- 8 uker. Hos noen tar det lengre tid, og hos andre går dette ikke av seg selv. Ved å trene riktig så kan denne delningen minskes, samt at man kan få økt kontroll og styrke i mageregionen.

rektus diastase, mammamage,

Førstegangs mammamagekonstultasjon

Her kjenner vi på magen din, og måler en eventuell diastase. Vi ser så på aktivering av dine dype magemuskler, og tester dette i forskjellige posisjoner. Ut i fra dette setter vi opp et treningsprogram med enkle og effektive øvelser du kan gjøre hjemme.

Lengde: 50 min Pris: 800,-

Mammamagekonstultasjon – oppfølging

Vi tester fremgangen i øvelsene du har gjort hjemme, og legger til nye øvelser for å øke kontrollen på de dype magemusklene.

Lengde: 30-40 min Pris: 560,-

Timebestilling send en epost til post@bellyandbaby.no eller ring 45033154

Våre behandlere er sertifiserte mammamagetrenere.

mammamage, barseltrening, mage
mammamage, magetrening, trening etter fødsel, dyp mage, rectus diastase