gravid yoga

GRAVID- & BARSELYOGA INSTRUKTØRUTDANNING (85hr – RPYT)

Yoga Alliance Standard
med Belly & Baby 

Oppstart: September 2018

Svangerskap, fødsel og barsel er er den perioden av livet hvor en kvinne går igjennom de største endringene på kortest tid. De fysiske og mentale utfordringene er store. Gjennom yoga har vi en unik mulighet til å støtte disse kvinnene og hjelpe de på veien til å bli mor. Ønsker du å lære hvordan du bistår de gravide og nybakte mammaene gjennom yoga er dette kurset for deg.

Belly & Baby er ledende aktør innen gravid- og barselyoga i Norge. Vi har stor kompetanse innen feltet, og i tillegg til våre instruktører vil en rekke eksperter på kvinnehelse, graviditet og barsel bidra på utdanningen.

Om kurset 

Dette kurset passer deg som ønsker å vite mer om yoga under svangerskapet, eller deg som er yogainstruktører (unasett yogatradisjon) og ønsker å undervise gravidyoga eller ivareta de elevene du har. Du vil lære å tilpasse yogaundervisningen til gravide og nybakte mødre på en trygg måte. Du vil bli kjent med vanlige svangerskapsplager og hvordan du modifiserer ulike øvelser i forhold til dette. Etter endt kurs vil du ha de verktøy du trenger for å kunne planlegge og undervise klasser i gravid- og barselyoga, samt å gi individuell veiledning og omsorg for elevene. Du vil ha en god forståelse av de fysiologiske og mentale prosesser som kvinnen går igjennom i disse fasene av livet, og hvordan vi setter yoga i sammenheng med det.

Innhold

Obligatorisk praksis: Hver deltager skal sette opp et eget gravidyogakurs med minimum 4 deltagere som skal gå over minimum 5 ganger à 75 minutter. Kurset skal være gratis. Kurset skal evelueres av både deltagerne og instruktøren.

Det vil også bli gitt hjemmeoppgaver i forkant av hver modul.

Alle vil motta en egen håndbok for instruktørutdanningen.

Kursavgift: 16.490,- (4.490,- i påmeldingsgebyr + resterende kursavgift på 12.000,-. F.o.m. 21. august sendes faktura på hele beløpet)

Temaer som dekkes i løpet av kurset er som følger:

 • Innføring i Gravidyoga og viktige forholdsregler
 • Asanas for gravide med fokus på hva som passer i de forskjellige trimestre og i forhold til ulike svangerskapsplager
 • Pusteøvelser for gravide under svangerskap, fødsel og tiden etter
 • Avspenning og Yoga Nidra
 • Anatomi og Fysiologi for gravide og nybakte mammaer
 • Fysiologiske endringer gjennom svangerskap og tiden etter
 • Fødestillinger og hvordan integrere disse i yogaundervisningen
 • Fødselens faser og fysiologi
 • Klasseplanlegging, sekvensiering og kursinnhold
 • Innføring i Barselyoga og viktige forholdsregler
 • Asanas for nybakte mødre med fokus på riktig gjenoppbygging av bekkenbunn og magemuskulatur
 • Vanlige utfordringer for barselkvinnen
 • Helse og livsstil for gravide og nybakte mødre
 • Undervisningsteknikk
 • Yogafilosofi
 • Visualisering, affirmasjoner, mantra, mudra og mental forberedelse til fødsel
 • Justeringer, modofiseringer og overganger tilpasset gravide og nybakte mødre

Dersom du har spørsmål vedrørende utdanningen kan du kontakte oss her.

Praktisk informasjon

Sted

Belly & Baby (RPYS), Oslo

Datoer (4 helger)

21.-23. September 2018
16.-18. November 2018
11.-13. Januar 2019
1.-3. Mars 2019

Tider

Fredager 17:00-21:30
Lørdager 9:00-12:00 og 13:30-17:30
Søndager 9:00-12:00 og 13:30-17:30

Camilla Høgtoft om Utdanningen:

Jeg har lenge hatt et ønske om å undervise yoga til gravide og mammaer med små babyer, og bestemte meg for å endelig gjøre noe med dette da jeg selv ble gravid.

Det å skulle undervise yoga til gravide og barselkvinner er utrolig givende men samtidig et stort ansvar. Kvinnene befinner seg kanskje i den mest sårbare tiden av sitt liv og de legger stor tillit til oss som yogalærere.

Jeg gjorde derfor mye research og fant ut at instruktørutdanningen som Belly og Baby tilbyr hadde det jeg så etter.

Anniken og Caila har jobbet med mange gravide og barselkvinner og er utrolig engasjerte og kunnskapsrike på sitt felt. Instruktørutdanningen gir et godt grunnlag som yogalærer og jeg har personlig fått en enda større interesse for kvinnehelse både i og etter en graviditet.

Jeg anbefaler alle yogalærere som ønsker å undervise yoga til gravide og barselkvinner til å ta denne utdannelsen.

Selv gleder jeg meg enormt til å dele min kunnskap med kvinner med barn i magen eller armene.

Vilkår

Søknader tas imot fortløpende. Påmelding er bindende ved aksept av kursplass, og påmeldingsgebyret er ikke refunderbart.

Kurset krever et minimum antall deltakere for å kjøres. Dersom minimumsantallet ikke oppnås vil kurset bli kansellert og de påmeldte vil få full refusjon. Kunngjøring ved eventuell kansellering gjøres senest 15. august 2018.

Sertifisering og diplom

Du må være en sertifisert yoga instruktør (RYT-200) for å få pre- og postnatal TTC sertifisering. Dersom du ikke har dette kan du likevel delta på instruktørutdannelsen, men vil bare motta et diplom for deltakelse.

Denne utdanningen følger kravene til RPYT status hos Yoga Alliance. Du må delta på minimum 80% av undervisningen, levere oppgaver, gjennomføre praksis og bestå eksamen får å registrere deg som RPYT hos Yoga Alliance. Hvis du er interessert i dette kan du sjekke ut deres nettsted: www.yogaalliance.org

Instruktører på gravid – og barselyoga instruktørutdanningen

Caiila Hoff

Caïla Hoff
Yogainstruktør

Caïla har praktisert yoga siden begynnelsen av 2000-tallet og er sertifisert i både ashtangayoga, gravid- og barselyoga, samt barneyoga. Hun har assistert den anerkjente Doug Swenson på turne i USA, og har i en periode også vært bosatt og undervist i Los Angeles. Caïla har tidligere jobbet innen gynekologi og smertelindring. Hun er utdannet massør ved Axelsons Bodywork School, samt sertifisert babymassasjeinstruktør ved den nasjonale foreningen for babymassasje. Caïla har tidligere drevet både et helse- og velværesenter samt danseskole.

Anniken Binz

Anniken Binz
Yogainstruktør

Anniken har vært lidenskapelig opptatt av yoga siden 2003 og har sin bakgrunn fra ashtanga-, iyengar- og vinyasayoga. Hun er også sertifisert Yoga Nidra og Mammamage instruktør. Gjennom årene som profesjonell basehopper og nødhjelpsarbeider har hun erfart hvor nyttig yoga er som hjelp i stressende situasjoner og som en måte å sentrere seg på i livet. Hun har i senere tid fått to barn, og brukte yogaen aktivt gjennom graviditet, fødsel og barselperioder. Som småbarnsforeldre finner hun balanse gjennom sin yogapraksis.