gravid yoga

GRAVID- & BARSELYOGA INSTRUKTØRUTDANNING (85hr – RPYT)

Yoga Alliance Standard
med Belly & Baby 

Oppstart: September 2017

Belly & Baby er ledende aktør innen gravid- og barselyoga i Norge. Vi har stor kompetanse innen feltet, og i tillegg til våre instruktører vil en rekke eksperter på kvinnehelse, graviditet og barsel bidra på utdanningen.

Om kurset 

Dette kurset passer deg som ønsker å vite mer om yoga under svangerskapet, eller deg som er  yogainstruktører (unasett yogatradisjon) og ønsker å undervise gravidyoga eller ivareta de elevene du har. Du vil lære å tilpasse yogaundervisningen til gravide og nybakte mødre på en trygg måte. Du vil bli kjent med vanlige svangerskapsplager og hvordan du modifiserer ulike øvelser i forhold til dette. Etter endt kurs vil du ha de verktøy du trenger for å kunne planlegge og undervise klasser i gravid- og barselyoga, samt å gi individuell veiledning og omsorg for elevene. Du vil ha en god forståelse av de fysiologiske og mentale prosesser som kvinnen går igjennom i disse fasene av livet, og hvordan vi setter yoga i sammenheng med det.

Innhold

Hjemmeoppgaver: estimert tidsbruk totalt 10t

Obligatorisk praksis: Hver deltager skal sette opp et eget gravidyogakurs med minimum 4 deltagere som skal gå over minimum 5 ganger à 75 minutter. Kurset skal være gratis. Kurset skal evelueres av både deltagerne og instruktøren.

Alle vil motta en egen håndbok for instruktørutdanningen.

Kursavgift: 14.490,-. Denne betalingen kan deles opp i tre innbetalinger; 4.490 (betales ved registrering for å bekrefte plassen din) + 5.000 + 5.000

Temaer som dekkes i løpet av kurset er som følger:

 • Innføring i Gravidyoga og viktige forholdsregler
 • Asanas for gravide med fokus på hva som passer i de forskjellige trimestre og i forhold til forskjellige svangerskapsplager
 • Pusteøvelser for gravide under svangerskap, fødsel og tiden etter
 • Avspenning
 • Gravidyogasekvenser for ulike behov
 • Anatomi og Fysiologi for gravide og nybakte mammaer
 • Fysiologiske endringer gjennom svangerskap og tiden etter
 • Fødestillinger og hvordan integrere disse i yogaundervisningen
 • Fødselens faser og fysiologi
 • Klasseplanlegging, sekvensiering og kursinnhold
 • Innføring i Barselyoga og viktige forholdsregler
 • Asanas for nybakte mødre med fokus på riktig gjenoppbygging av bekken og magemuskulatur
 • Barselyogasekvenser for ulike behov
 • Vanlige utfordringer for barselkvinnen
 • Helse og livsstil for gravide og nybakte mødre
 • Undervisningsteknikk
 • Justeringer tilpasset gravide og nybakte mødre

Dersom du har spørsmål vedrørende utdanningen kan du kontakte oss her.

Vil du også bli instruktør i babymassasje? Sjekk vår instruktørutdanning i babymassasje nå!

Praktisk informasjon

Sted

Belly & Baby (RPYS), Oslo

Datoer (4 helger)

22.-24. September 2017
20.-22. Oktober 2017
17.-19. November 2017
2.-4. Mars 2018

Tider

Fredager 17:00-21:30
Lørdager 9:00-12:00 og 13:45-17:45
Søndager 9:00-12:00 og 13:45-17:45

Vilkår

Kursavgiften refunderes ikke. Kurset krever et minimum antall deltakere for å kjøres. Dersom minimumsantallet ikke oppnås vil kurset bli kansellert og de påmeldte vil få full refusjon. Kunngjøring ved eventuell kansellering gjøres senest 15. august 2017.

Sertifisering og diplom

Du må være en sertifisert yoga instruktør (RYT-200) for å få pre- og postnatal TTC sertifisering. Dersom du ikke har dette kan du likevel delta på instruktørutdannelsen, men vil bare motta et diplom for deltakelse.

Denne utdanningen følger kravene til RPYT status hos Yoga Alliance. Du må delta på minimum 80% av undervisningen, levere oppgaver, gjennomføre praksis og bestå eksamen får å registrere deg som RPYT hos Yoga Alliance. Hvis du er interessert i dette kan du sjekke ut deres nettsted: www.yogaalliance.org

Instruktører

Caiila Hoff

Caïla Hoff
Yogainstruktør

Caïla har praktisert yoga siden begynnelsen av 2000-tallet og er sertifisert i både ashtangayoga, gravid- og barselyoga, samt barneyoga. Hun har assistert den anerkjente Doug Swenson på turne i USA, og har i en periode også vært bosatt og undervist i Los Angeles. Caïla har tidligere jobbet innen gynekologi og smertelindring. Hun er utdannet massør ved Axelsons Bodywork School, samt sertifisert babymassasjeinstruktør ved den nasjonale foreningen for babymassasje. Caïla har tidligere drevet både et helse- og velværesenter samt danseskole.

Anniken Binz

Anniken Binz
Yogainstruktør

Anniken har vært lidenskapelig opptatt av yoga siden 2003 og er sertifisert i både ashtangayoga og gravidyoga. Gjennom årene som profesjonell basehopper og nødhjelpsarbeider har hun erfart hvor nyttig yoga er for å hjelpe en gjennom stressende situasjoner og som en måte å sentrere seg på i livet. Hun har i senere tid fått to barn, og brukte yogaen aktivt gjennom graviditet, fødsel og barselperioder. Som småbarnsforeldre finner hun balanse gjennom sin yogapraksis.