GRAVID- OG BARSELYOGAKURS HOS NORTHERN LIGHT YOGA

Belly & Baby har avviklet driften etter å ha tilbudt spesialtilpassede kurs og behandlinger for gravide og nybakte mødre med babyer siden 2013. Våre instruktører har flyttet til Northern Light Yoga på Briskeby, hvor den samme gravid- og barselyoga timeplanen dere kjenner fra oss blir å finne fra januar 2019. Northern Light Yoga er et hyggelig yogastudio i lyse og vakre lokaler som gir deg en umiddelbar følelse av å komme hjem. For informasjon og påmelding til yogakurs klikk her.

HVA ER GRAVIDYOGA?

Gravidyoga er en rolig, men effektfull treningsform. Fordelene med gravidyoga er mange, både på det fysiske og mentale plan.

FØDSELSFORBEREDENDE TRENINGSFORM

Gravidyoga er en utmerket treningsform under graviditeten og kan være med på å øke energien din under svangeskapet, fødselen, og tiden etter dette.

Yoga er bra for deg og barnet. Utvalgte fysiske øvelser (styrke, smidighet og balanse), bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenning balanserer kroppens fysiologiske prosesser og bedrer betingelsene for dere begge to. Blodsirkulasjon, fordøyelse og immunforsvaret stimuleres også. Dette er spesielt viktig når du er gravid.

BEKKENBUNNSØVELSER OG KJERNEMUSKLATUR

Gravidyoga styrker kjernemuskulaturen og hjelper deg til å bevare en god holdning samt forebygge belastningsskader. Dette er gunstig både mens magen vokser og senere når babyen skal bæres. Bekkenbunnsøvelser gir økt kontroll på bekkenbunnsmuskulaturen både under graviditeten og fødselen. Øvelsene kan også være til stor hjelp i etterkant av fødselen.

PUSTEØVELSER OG AVSPENNING

Pusten har en direkte virkning på den mentale og fysiske tilstanden. Pusteøvelsene gir ro, klarhet og konsentrasjon. Du lærer deg å puste dypt, og ta kontroll over pusten. Dette vil hjelpe deg til å slappe av fremfor å bli forknytt når du har vondt eller blir redd.

Pust og smertetoleranse går hånd i hånd. Ved å trene på pusteteknikker før fødselen kan du få et mer avslappet forhold til smerte, lære deg å slippe kontrollen og dermed gi deg hen til fødselen. Ved å bruke pusten vil du bedre takle veene og smertene av sammentrekningene under fødselen. Teknikkene kan også være nyttige til avspenning i hverdagen.

Avspenning er en viktig del av gravidyoga. Når du slapper av, slutter kroppen å produsere unødvendige stresshormoner som ellers overføres til barnet via morkaken.

Gravidyoga kurs hos oss gir naturlig velvære og gir en dypere kontakt med din kropp og gleden i det å bære frem et barn.

gravidyoga, yoga, gravid, fødselsforberedelse
Vi ser at kvinner har glede av å ha tatt yogakurs, og anbefaler dem dette, sier Anne-Merete Gårdsrud, jordmor på ABC-klinikken ved Aker sykehus.
Anne-Merete Gårdsrud, jordmor (Dagbladet)