VÅRE KURS I BARSELYOGA

Når man etter svangerskap og fødsel ønsker å bygge opp kroppen igjen ved å gå på barselyoga kan det være vanskelig å velge riktig kurs. Det er viktig å velge kurs i forhold til hvor god kontakt du har fått med kjernemuskulaturen din. Nedenfor har vi beskrevet vår inndeling av barselyogakursene slik at du enklest mulig kan finne frem til det kurset som passer deg.

HVILKET KURS PASSER FOR MEG?

Våre kurs er spesialdesignet for å passe til alle erfaringsnivåer. Øvelsene er enkle men effektive. Vi har kun små grupper slik at instruktøren har mulighet til å gi individuell tilbakemelding, og alternative øvelser til de som ønsker det. Vi oppfordrer også elevene til å ha en kontinuerlig dialog med instruktøren slik at timen kan legges opp best mulig.

Step 1- Barselyoga med babymassasje (passer alle nivåer)

Dette kurset egner seg for de som ønsker å bygge opp kroppen igjen etter svangerskap og fødsel på en trygg måte. Hovedfokus vil ligge på å få kontakt med, og trene opp kjerne- og bekkenbunnsmuskulatur. Det legges også vekt på pust, avspenning og smidighet, samt å myke opp stiv nakke og skuldre som kan henge sammen med amming og bæring. Her vil det være en blanding av rolige og mer aktive øvelser. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov. Klassene avsluttes med 15 min. babymassasje.

Step 2- Barselyoga trening

Barsel trening er for de som har fått tilbake kontakt med kjernemuskulatur etter svangerskap og fødsel. Det vil være individuelt når i barselperioden man er klar for dette kurset. Det er en fordel å ha gått kurset som heter Barselyoga m/babymassasje først. Det fokuseres på å ha flyt gjennom klassen. Pust, avspenning og smidighet, samt områder som nakke, skuldre og kjernemuskulatur vil også ha en sentral plass i kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

Step 3- Barselyoga krabbestadiet

Barselyoga krabbestadiet er et kurs for de som har babyer som har begynt å bli mobile. På dette kurset gjør vi øvelser både for mor og barn. For mor vil vi vektlegge øvelser som hjelper med å bygge opp kjernemuskulatur, myke opp stiv nakke og skuldre samt jobber med styrke og bevegelighet. Babyene vil gjøre øvelser som er bra for den motoriske utviklingen. Øvelsene kan hjelpe barnets fordøyelse og søvnmønstre, samt gjøre det sterkere. Kontakten mellom mor og barn er en viktig del av kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

Step 4- Barselyoga gåstadiet

Barselyoga gåstadiet er et kurs for de som har babyer som har begynt å reise seg opp og gå rundt. På dette kurset gjør vi øvelser både for mor og barn. For mor vil vi vektlegge øvelser som hjelper med å bygge opp kjernemuskulatur, myke opp stiv nakke og skuldre samt jobbe med styrke og bevegelighet. Babyene vil gjøre øvelser som er bra for den motoriske utviklingen. Øvelsene kan hjelpe barnets fordøyelse og søvnmønstre, samt gjøre det sterkere. Kontakten mellom mor og barn er en viktig del av kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

mamma trening, mor og barn trening

For meg var det å ha barseltid hos Baby & Belly en fantastisk opplevelse. Den første tiden med en nyfødt var ganske overveldende og da var det å få kommet til et rolig sted med folk i samme situasjon og få rørt på kroppen. Det beste var også at jeg som stiv og utrent ble forstått og geleidet uten at jeg følte meg dum. Det var en fin opplevelse for Arthur å være med andre på sin alder og få den første kontakten med sine jevnaldrende.

Hege