VÅRE KURS I BARSELYOGA

Når man etter svangerskap og fødsel ønsker å bygge opp kroppen igjen ved å gå på barselyoga kan det være vanskelig å velge riktig kurs. Det er viktig å velge kurs i forhold til hvor god kontakt du har fått med kjernemuskulaturen din. Nedenfor har vi beskrevet vår inndeling av barselyogakursene slik at du enklest mulig kan finne frem til det kurset som passer deg.

HVILKET KURS PASSER FOR MEG?

Våre kurs er spesialdesignet for å passe til alle erfaringsnivåer. Øvelsene er enkle men effektive. Vi har kun små grupper slik at instruktøren har mulighet til å gi individuell tilbakemelding, og alternative øvelser til de som ønsker det. Vi oppfordrer også elevene til å ha en kontinuerlig dialog med instruktøren slik at timen kan legges opp best mulig.

Step 1 – Barselyoga med/uten babymassasje

Disse kursene egner seg for de som ønsker å bygge opp kroppen igjen etter svangerskap og fødsel på en trygg måte. Hovedfokus vil ligge på å få kontakt med, og trene opp kjerne- og bekkenbunnsmuskulatur. Det legges også vekt på pust, avspenning og smidighet, samt å myke opp stiv nakke og skuldre som kan henge sammen med amming og bæring. Her vil det være en blanding av rolige og mer aktive øvelser. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov. Vi tilbyr både step 1 kurs med og uten babymassasje. Programmene for disse to kursene inneholder forskjellige øvelser, og vi anbefaler å ta begge step 1 kursene før du går videre til step 2 kursene slik at du får gått igjennom alle øvelsene. Kursene vil kjøre annenhver gang på samme tidspunkter, slik at har du funnet en fast dag i uken som fungerer for deg, kan du fortsette med denne gjennom alle kursene. På step 1 kursene med babymassasje settes det av 15 minutter på slutten av klassene til massasjestund. Ønsker du en grundigere massasje anbefaler vi eget kurs i dette. Se her for mer informasjon.

Step 2 – Barselyoga trening – ROSA/BLÅ

Barselyoga trening er for de som har fått tilbake kontakt med kjernemuskulatur etter svangerskap og fødsel. Det vil være individuelt når i barselperioden man er klar for dette kurset. Det er en fordel å ha gått Barselyoga step 1 først. Det fokuseres på å ha flyt gjennom klassen. Pust, smidighet, nakke, skuldre og kjernemuskulatur vil også ha en sentral plass i kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

Vi tilbyr to kurs i barselyoga trening med fargekode ROSA og BLÅ. Programmene for disse to kursene inneholder forskjellige øvelser. De er likestilte i forhold til intensitet og oppbygging, så du kan velge selv hvilken rekkefølge du tar kursene. De vil kjøre annenhver gang på samme tidspunkter, slik at har du funnet en fast dag i uken som fungerer for deg, kan du fortsette med denne gjennom alle kursene.  Vi anbefaler å ta begge step 2 kursene slik at du lærer flest mulig øvelser før du går videre til step 3 kursene.

Step 3- Barselyoga krabbestadiet

Barselyoga krabbestadiet er et kurs for de som har babyer som har begynt å bli mobile. På dette kurset gjør vi øvelser både for mor og barn. For mor vil vi vektlegge øvelser som hjelper med å bygge opp kjernemuskulatur, myke opp stiv nakke og skuldre samt jobber med styrke og bevegelighet. Babyene vil gjøre øvelser som er bra for den motoriske utviklingen. Øvelsene kan hjelpe barnets fordøyelse og søvnmønstre, samt gjøre det sterkere. Kontakten mellom mor og barn er en viktig del av kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

Step 4 – Barselyoga gåstadiet

Barselyoga gåstadiet er et kurs for de som har babyer som har begynt å reise seg opp og gå rundt. På dette kurset gjør vi øvelser både for mor og barn. For mor vil vi vektlegge øvelser som hjelper med å bygge opp kjernemuskulatur, myke opp stiv nakke og skuldre samt jobbe med styrke og bevegelighet. Babyene vil gjøre øvelser som er bra for den motoriske utviklingen. Øvelsene kan hjelpe barnets fordøyelse og søvnmønstre, samt gjøre det sterkere. Kontakten mellom mor og barn er en viktig del av kurset. Instruktøren vil tilpasse øvelsene etter gruppens behov.

mamma trening, mor og barn trening

For meg var det å ha barseltid hos Baby & Belly en fantastisk opplevelse. Den første tiden med en nyfødt var ganske overveldende og da var det å få kommet til et rolig sted med folk i samme situasjon og få rørt på kroppen. Det beste var også at jeg som stiv og utrent ble forstått og geleidet uten at jeg følte meg dum. Det var en fin opplevelse for Arthur å være med andre på sin alder og få den første kontakten med sine jevnaldrende.

Hege