Gravid- og barselyogakurs hos Northern Light Yoga

Belly & Baby har avviklet driften etter å ha tilbudt spesialtilpassede kurs og behandlinger for gravide og nybakte mødre med babyer siden 2013. Våre instruktører har flyttet til Northern Light Yoga på Briskeby, hvor den samme gravid- og barselyoga timeplanen dere kjenner fra oss blir å finne fra januar 2019. Northern Light Yoga er et hyggelig yogastudio i lyse og vakre lokaler som gir deg en umiddelbar følelse av å komme hjem. For informasjon og påmelding til yogakurs klikk her.

HVA ER BARSELYOGA?

Barselyoga er mammatrening hvor babyen er med. Mammatrening, eller barselyoga er et viktig sted å starte før man går igang med vanlig trening. På barselyoga gjør vi rolige, kontrollerte og effektive øvelser. Fordelene med barselyoga er mange, både på det fysiske og mentale plan, og for mor og barn.

TILPASSET NYBAKTE MØDRE

Barselyoga/mammatrening er trening for nybakte mødre. Det er en fantastisk måte å støtte opp under kroppens prosesser etter fødselen og en god måte å komme i gang med trening etter fødsel. På barselyoga/mammatrening fokuseres det på å få kontakt med, og trene opp kjernemuskulaturen som gjerne er satt litt ut av spill etter graviditeten.

FYSISKE ØVELSER, PUST OG AVSPENNING

På barselyoga/mammatrening fokuseres det på trening av bekken og bekkenbunn, rygg, nakke og områder som blir ekstra belastet. Vi gjør milde mageøvelser for å få kontakt med de dype magemusklene uten å belaste de lange magemusklene som gjerne bruker tid på å gro tilbake etter fødsel. Kombinasjonen av fysiske øvelser, pust og avspenning kan hjelpe deg til å komme i form igjen etter fødselen og å hente deg inn. Pust og avspenning kan være en god hjelp ved søvnmangel og når kroppen trenger restitusjon. Det løsner og spenninger som ofte er et resultat av fødsel, amming, bæring og stress. Gjennom yogaøvelsene stimuleres indre organer, blodsirkulasjon, fordøyelse og hormonbalansen.

Hver time avsluttes med avspenning som er spesielt viktig for nybakte mammaer, og som kan gjøre deg mer motstandsdyktig mot ytre påkjenninger.

MOR GJØR YOGA, MEN DET ER OGSÅ ØVELSER MED BARNET

Barselyoga er en anledning for deg og barnet til å oppleve hverandre på en ny måte. Det er du som er i fokus og gjør yoga, men det vil også være øvelser med barnet. Barselyoga gir deg muligheten til å lande, og være med barnet ditt. Det gir en god anledning til å trene på tilstedeværelse, som kan komme godt med i en ellers hektisk hverdag.

INDIVIDUELL VEILEDNING

Vi har små grupper på alle våre barselyoga kurs, og det gjør at samspillet mellom instruktør og elev blir bedre. Vi er opptatt av at alle skal bli sett og tatt hensyn til i klassen. Det gis individuell veiledning og du kan få alternative øvelser hvis du har plager eller må ta spesielle hensyn.

BABYMASSASJE GIR BARNET EN GOD START PÅ LIVET

Kursene inneholder også babymassasje. Berøring er viktig for barns utvikling, og gjennom babymassasje gir du barnet ditt en god start på livet. Babymassasje er en fin måte å være sammen med barnet ditt på og en flott mulighet til å bli bedre kjent med barnet ditt. Den knytningen som allerede er på god vei til å bli etablert styrkes, og en gjensidig glede over å bli bedre kjent vises godt gjennom massasjen. Barna nyter virkelig denne stunden. Gjennom massasjen lærer dere hverandres ikke-verbale språk.

barsel, mammatrening, barseltrening

Gravidyoga var den beste måten for meg å holde meg i form på gjennom svangerskapet og forberede meg til fødsel. Jeg kom også raskt i form igjen etter fødsel gjennom yoga og lek med babyen på barselyoga. Jeg elsket disse klassene!

Coralie