HAR DU SPØRSMÅL I FORHOLD TIL BABYMASSASJE?

Nedenfor har vi samlet et knippe spørsmål som ofte stilles av våre elever om babymassasje. Har du spørsmål utover dette kan du kontakte oss her!

Praktisk, utstyr og fasiliteter

Hva skal jeg ta med?

Ta med massasjeolje, håndkle, bleieskift, et babyteppe eller lignende som babyen kan ligge på og eventuelt en favorittleke.

Dersom du ikke har en egnet massasjeolje vil du kunne kjøpe dette hos oss på kurset (100,-). Denne oljen er utviklet spesielt for babymassasje og følger den internasjonale (IAIM) og norske (BIN) foreningen for babymassasje sine krav til babymassasjeolje.

Påmelding, avmelding og betaling

Hva skjer hvis jeg ønsker å melde meg av et kurs?

Kunden har 14 dagers angrefrist ved kjøp av kurs.
Ved avmelding fra kurs innen 14 dager fra påmelding og innen kursstart vil kunden få refundert tilsvarende kursbeløpet minus kr. 200,- i administrasjonsgebyr.
Hvis avmeldingen kommer senere enn 14 dager etter påmelding, eller om kurset har startet, refunderer vi kun kursavgiften ved gyldig legeerklæring.

Bør jeg velge kurs eller privatundervisning?

Kurset passer for omsorgspersoner med barn fra 6 uker og opp til krabbestadiet. Når barnet har lært å krabbe kan det være litt utfordrene å komme på kurs, og da anbefales individuell opplæring gjennom privattimer. Barn begynner å krabbe ved ulik alder, og vi anbefaler derfor å beregne litt margin slik at barnet ikke begynner å krabbe halvveis i kurset.

Babymassasje generelt

Hjelper magemassasje for vondt i magen?

Mange spebarn har periodevis vondt i magen, og noen får såkalt 3-månederskolikk. Årsakene til mageproblemene kan være mange, men magemassasje har vist seg å være til stor hjelp for mange.

Kan babymassasje lindre kolikksmerter?

Babymassasje handler først og fremst om tilknytning, kos og nærhet og er ikke en terapiform, men kan likevel ha terapeutisk effekt. På babymassasjekurset vil du lære et eget kolikkprogram. Flere tidligere kursdeltakere vforteller at denne massasjen ser ut til å ha en tydelig smertelindrende effekt ved kolikk og luftsmerter.

Kan babymassasje gi bedre søvn?

Babymmassasjen er ikke ment som behandling, men mange forteller at barnet deres har fått et bedre søvnmønster etter at de begynte å gi massasje før leggetid. Se artikkel i VG om babymassasje og søvn.

Hva slags olje bør jeg velge?

Kvaliteten på massasjeoljen du bruker er av stor betydning. En god grunnregel er at den bør kunne spises. Små hender og føtter finner fort veien til munnen! En kaldpresset vegetabilsk olje tilfører huden næring og gjør den myk. Oljen bør være uparfymert for å forebygge allergi og fordi kroppsduften vår spiller en viktig rolle for tilknytningen som oppstår mellom forelder og barn under massasjen.

I likhet med både den internasjonale (IAIM) og norske (BIN) foreningen for babymassasje anbefaler vi ikke bruk av mineraloljer til babymassasje. Disse inneholder parabener og er ofte også tilsatt parfyme m.m. Vær oppmerksom på at mange babyoljer er laget av kjemisk raffinert mineralolje og kan ikke fordøyes av barnet. De gir heller ingen næring til huden, men blir liggende som en hinne utenpå huden og forstyrrer hudens naturlige funksjoner. Se nøye på innholdsfortegnelsen. Mineraloljer har ofte ordene parafinum eller petroleum i innholdsfortegnelsen.

På våre babymassasjekurs får deltagerne mulighet til å kjøpe en massasjeolje som er utviklet spesielt for babymassasje og følger nevnte retningslinjer. Oljen koster 100,-.

Kan jeg massere barna når de blir større?

Nær fysisk kontakt er viktig for barns fysiske og psykiske utvikling gjennom hele oppveksten. Det er ingen aldersgrense for massasje. Massasje på barn som vokser er en utrolig god hjelp. Skjelett og muskler vokser ikke alltid i takt. Dette kan føre til stramme muskler, smerter og ofte dårlig humør hos barnet. Massasje er egnet både for å lindre smerte, fjerne spenninger og girtrøst. De aller yngste barna masseres med langsomme, lette strøk. På kurset lærer du hvordan du med små justeringer kan tllpasse massasjen ettersom barnet vokser. Slik kan du og barnet ditt ha glede av massasjen i mange år.

Hva gjør vi med barnevognen?

Vogner kan parkeres utenfor lokalene, husk sykkellås. Påse at det ikke står i veien for andre.

Hva skal babyen ligge på?

Ta gjerne med dere et babyteppe eller lignende til babyen. Det finnes også pledd tilgjengelig hos oss.

Hva gjør jeg hvis jeg må skifte bleie eller amme?

Her er det fritt frem til å gjøre det som trengs for at du og babyen skal ha det bra. Det er lov å både amme, skifte bleier, tørke gulp, bysse, hvile eller gjøre hva dere måtte ha behov for underveis i timen.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Da er du velkommen til å sende oss en melding eller ringe oss.

Anniken Binz: 450 33 154
Caïla Hoff: 920 32 359

babymassasje