HVA ER BABYMASSASJE?

Babymassasje er en fantastisk måte å knytte bånd mellom foreldre og barn. Babyen masseres med med olje, og man jobber systematisk med forskjellige kroppsdeler. Massasjen har en stimulerende, avslappende og lindrende effekt for babyen, og er som regel en fin kosestund både for liten og stor.

STYRKER SAMSPILLET MELLOM FORELDRE OG BARN

Babymassasje er et uvurderlig verktøy for å styrke samspillet mellom foreldre og barn. Massasjen hjelper foreldre til å forstå og tyde barnets kroppspråk, samt at den gir et pusterom i hverdagen for både voksne og barn. Massasjen har med andre ord effekter som både er gunstige for den fysiske (åndedrett, mage/tarm) og psykiske (forholdet til mor/far, slappe av = trygghet) utviklingen hos barnet.

Babymassasje fremmer nærhet, tillit og kommunikasjon mellom foreldre og barn. Barnet får kjærlighetsfull berøring og respekt, og føler seg sett og verdsatt. Dette bidrar til å legge grunnlaget for et godt selvbilde.

EN VIDEREFØRING AV GAMLE TRADISJONER

Til alle tider har foreldre vugget, båret og kjærtegnet sine barn. I andre kulturer har massasje lenge vært en naturlig del av spedbarnsomsorgen, som mor overfører til datter. De senere årene har også norske foreldre fått øynene opp for babymassasje, denne unike og nære måten å være sammen med barnet sitt på.

TRYGGE OG HARMONISKE BARN GJENNOM POSITIV BERØRING

Babymassasje er kjærlig berøring, noe som er like viktig som mat og søvn i barnets utvikling. Når vi masserer er det intens direkte kontakt mellom foreldre og barn, der ikke bare berøringen – men øyekontakt, småprating og sang er andre viktige elementer.

UMIDDELBAR EFFEKT SOM VARER HELE LIVET

Babymassasje gir umiddelbar effekt, men varer hele livet. Massasjeprogrammet kan med små justeringer tilpasses større barn. Nærkontakt er viktig gjennom hele oppveksten. Selv om barnet blir for stor til å sitte på fanget, trenger det fortsatt berøring. Massasje er et uvurderlig verktøy til å komme nærmere barnet, og kan være en fin måte å kommunisere på hvis før barnets språk er plass.

INTERNASJONALT GODKJENTE INTRUKTØRER

Instruktørene på våre babymassasjekurs er sertifisert gjennom organisasjonen Babymassasje i Norge (BIN), samt internasjonalt godkjent gjennom International Association of Infant Massage (IAIM). BIN er den norske avdelingen av IAIM, som er representert i over 60 land over hele verden.

babymassasje

Det gode samspillet med moren gir trygge barn som utforsker verden og lærer godt. De fungerer bedre sosialt, og vi tror at de som opplever sensitive samspill, selv utvikler mer innlevelse med andre.

Kari Killèn, forsker (Aftenposten 17. juni 2002)
BIN babymassasje
IAIM babymassasje